Megváltoztathatatlan?
2020. január 17. írta: Fireology

Megváltoztathatatlan?

7 tény az emberi természetről

Ha valaha is elgondolkodtál már az emberi lélek sokszínűségén, ha csodálkoztál már rá a természetünk megismételhetetlenségére, a mai blogbejegyzés kedvedre való lesz!

untitled_design_8.png

Hoztam néhány érdekességet a személyiség témájában!

 

  1. Az a tény mindenki előtt ismert, hogy a fogantatás pillanatában számos külső és belső jegy kialakul, de például azt tudtad-e, hogy az értelmi képességeink is ott és akkor dőlnek el? Nyilván nem végleges a készlet, fejleszthető, de az alapok innen erednek.
  2. Nem csupán a fogantatás, de a világrajövetelünk is nagyban befolyásolja személyiségünket. Könnyű szülés volt, vagy komplikációk léptek fel? Az indulás bizony kihatással van az egész későbbi életünkre, nem véletlen, hogy számos terápia és tréning dolgozik életünk első küzdelmeivel.
  3. A személyiség érése jóval kevésbé korfüggő, mint azt az átlagember gondolja. A családi körülmények, a korai tapasztalatok egészen fiatalokat érettebbé tehetnek, mint nagyszüleikkel egyidős, ám kevesebbet átélt embereket. Nagy felelőtlenség csupán kora alapján “fiatalnak” titulálni valakit, aki lehet, hogy két életnyi traumát elszenvedett rövid élete során.
  4. A kompromisszumkészség fontos eleme mindennapi társas működésünknek, de nem összekeverendő a megalkuvással. A kompromisszumok lényege a két fél kölcsönös kiszolgálása, ha valamelyikük hátrányban érzi magát adott helyzetben, már nem beszélhetünk kompromisszumról.
  5. Bár a korai élmények meghatározóak lehetnek a személyiségünk fejlődésében, egy kisgyermekként háttérbe szorított, keveset foglalkoztatott gyermekből szerencsére ugyanúgy lehet sikeres felnőtt, mint kezdetektől sokat próbált társából.
  6. Felmérések szerint a lakosságnak körülbelül 14%-át kínozza valamiféle szorongás.
  7. Kimondod és úgy lesz! Nyilván van túlzás ebben a mondatban, hiszen a lottóötöst nem tudod ily módon bevarázsolni, de ha pozitív nyilatkozatokat teszel, meglátod, a történések követni fogják és jobbra fordulnak a dolgaid. A pozitív gondolatok ráadásul az egészségedre is jótékony hatással vannak.

 untitled_design_9.png

A személyiségünk végtelenül összetett, számtalan dolog befolyásolja, hogy ki milyen típus.

Lehet, hogy racionális helyzetekben te vagy a császár, de elbizonytalanodsz, ha érzelmekről esik szó, vagy épp fordítva. A megfelelő módszerek segítségével még az olyan veled született tulajdonságokkal is lehet operálni, amiről azt gondolnád, megváltoztathatatlan.

Ráadásul, ha megismered a saját működésed, felismered majd másoknál is a motivációkat, ezáltal pedig jobb kapcsolatokra és több sikerre tehetsz szert. Ha megtalálod a valódi helyed, új dimenziók nyílnak ki előtted: egészen más úgy felkelni reggelente, hogy tudod, egy újabb sikeres nap vár rád.

 Tégy egy próbát az Emberi viselkedés megértése tréning még fogad jelentkezőket!

 További információkat a https://fireology.hu/emberi-viselkedes-megertese/ oldalon találhatsz.

 slider-blog.png

Üdözlettel,

Győrfi Péter

Fireology tréning programalapító

 fb_img_1526675779568.jpg 

 Facebook: www.facebook.com/fireologytrening

Instagram: www.instagram.com/_fireology_

YouTube: www.youtube.com/channel/UCWNmCH10j5mCxe0VLWsuMAA/videos?view_as=subscriber

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fireology.blog.hu/api/trackback/id/tr315413740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása