Tudd meg melyik az egyik gyakran hangoztatott párkapcsolati  „igazság”, ami a legtöbb fájdalmat okozza az embereknek!
2018. július 12. írta: Fireology

Tudd meg melyik az egyik gyakran hangoztatott párkapcsolati „igazság”, ami a legtöbb fájdalmat okozza az embereknek!

hands-437968_1920.jpg

Milyen furcsa, hogy életünk során egy csomó vizsgát kell tegyünk annak érdekében, hogy a társadalom megbecsült és felelős tagjai legyünk.

Különböző vizsgákon kell számot adjunk az iskolában szerzett tudásunkról, egyébként azt mondják, hogy nem lesz megfelelő munkahelyünk, meg kell tanulnunk és le kell vizsgázzunk autóvezetésből, hogy ne veszélyeztessük a közlekedésben résztvevő többi autóst. Kell, hogy legyen papírunk arról, hogy beszélünk idegen nyelveket, a munkahelyeken még arra is kioktatnak, hogy mit tegyünk tűz, vagy baleset esetén.

Viszont egy olyan létfontosságú témában, amin szó szerint a jövőnk múlik, miért nem létezik oktatás? Miért nem adnak használható tudást azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, amikor a legféltettebb éned kitárod valakinek és beengeded az életedbe?

asia-1807531_1920.jpg

Miért ne lehetne egy kis józanészt belevinni egy olyan területbe, ami a legtöbb ember szerint a legtávolabb áll a racionalitástól?

Hogyan kezdünk el „tudni” ezen a megannyi gyönyörrel és fájdalommal járó ingoványos úton?!

Ilyenkor az ember mi mást  tud tenni, mint a saját hibáiból tanul és keresztül megy önnön megtapasztalásain, amiket később, mint életbölcselet próbál átadni az utána következő generációnak, akik ezeket természetesen nem minden esetben fogadják meg.

És kezdődik elölről a körforgás.

Vagy a másik út, hogy hallgatunk az annyiszor és olyan könnyen kimondott közhelyekre, mint például a „minden férfi disznó” vagy a „nézd meg az anyját és vedd el a lányát…”, stb.

 De mind közül az egyik leghihetőbben hangzó, viszont leginkább valótlan az a következő:

„ AZ ELLENTÉTEK VONZZÁK EGYMÁST”

romance-1934204_1920.jpg

Biztosan te is hallottad már ezt a közhelyet és tényleg ez így is van…de csak a fizikában és nem a párkapcsolatban.

Helyesen így hangozna ez a mondás: „Az ellentétek ideig-óráig érdekesek egymás számára”.

Bizonyos idő után a legnagyobb vitákat és kibékíthetetlennek tűnő ellentéteket képes okozni, ha az együtt élni próbáló emberek ellentétei egymásnak.

Gondolj csak bele, ha te egy életvidám, aktív, társaságot kedvelő ember vagy, míg a párod egy mizantróp egyéniség, aki ráadásul még egy jó nagy adag kritikai érzékkel is meg van áldva, akkor ez a kapcsolat csak abban az esetben képes működni, ha valamelyik fél feladja a saját személyisége egy részét.

Természetesen egy bimbódzó kapcsolatban az ember mindig azt látja, amit látni akar. A szépséget, az újdonságot, a pezsgést…

De egy idő után az a férfi, aki kezdetben számodra olyan cuki volt, mint egy nagy maci és annyira jó volt reggel kilenckor még hozzábújni (mert hát ő szeret sokáig aludni), bizony egy lusta disznóvá vált a szemedben.

Az a lány, aki rendet rakott a lakásodban, szó nélkül kivitte a kukát és kivasalta az ingjeidet…szóval ez a lány egyszer csak  paranoiás, merev takarítógép lett, akivel nem lehet lazulni.

couple-789824_1920.jpg

Azt javaslom, hogy még a lila ködön keresztül és azon a bizonyos kémián kívül is, tegyetek fel magatoknak három kérdést mielőtt még nem túl késő.

  • Van közös témám, érdeklődési köröm ezzel az emberrel?
  • Nagyjából hasonló tempóban és módon gondolkodunk?
  • Mindig azt teszi, amit mond, vagyis összhangban van magával?

Ha ezekre a kérdésekre pozitív választ kapsz és ráadásul az illető még tetszik is neked, akkor talán már annyira nem fogjátok elszúrni a dolgot :)

De ezt a három kérdést mindig tegyétek fel magatoknak és legyetek őszinték a válaszokkal, mert később nagy árat fizethettek, ha itt becsapjátok magatokat abban bízva, hogy „majd úgyis megváltozik” vagy „meglátjuk, hogyan alakul közöttünk a dolog…”

Természetesen nem azt akarom mondani, hogy az érzelmek nem fontosak, sőt!

Ezzel együtt legyen egyfajta stabilitásod a tudásod által olyan érzelmekkel teli helyzetben is, ahol nem csak egy kaland látszik kibontakozni a nyári éjszakában.

Ha úgy gondolod, hogy volt azért némi igazság a fenti sorokban és szeretnél még több kérdésre választ kapni, kíváncsi vagy, hogy milyennek lát a környezeted.

Jelentkezz a soron következő miniszemináriumra, ahol megismertetlek egy nagyon könnyen érthető és a gyakorlatban is használható viselkedés elemzéssel.

A D.I.S.C módszertan segítségével:

  • jobb emberismerő leszel
  • könnyebben szót tudsz majd érteni olyanokkal, akikkel eddig esetleg nehezebb volt
  • megérted mások viselkedése mögött rejlő mozgató erőket
  • és nem utolsó sorban egy csomó választ kapsz magaddal kapcsolatban is

 

Jelentkezni az info@fireology.hu e-mail címen vagy az alábbi telefonszámon tudsz:

+36 30 625 01 25

A tréning kiscsoportos 40 fős. Időtartama 4 óra és díja 19.990 Ft + áfa. Jelentkezz, mert a tréning időpontját 8 létszámtól fogom meghirdetni közös egyeztetést követően!

 

Addig is üdözlettel,

Győrfi Péter

Fireology tréning programalapító

gyorfi.jpg

 

 

Facebook: www.facebook.com/fireologytrening

Instagram: www.instagram.com/_fireology_

YouTube: www.youtube.com/channel/UCWNmCH10j5mCxe0VLWsuMAA/videos?view_as=subscriber

A bejegyzés trackback címe:

https://fireology.blog.hu/api/trackback/id/tr2914108519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása