Mit kell tudni a Tűzönjárás programomról?
2018. augusztus 13. írta: Fireology

Mit kell tudni a Tűzönjárás programomról?

 1_7.jpg

A fireology programsorozat minden egyes napján más és más paradigma váltó feladaton keresztül közelítjük meg azt a témát, amit az adott napon feldolgoznak a résztvevők.

 Az egyik legerőteljesebb és talán mentálisan a legnagyobb kihívást jelentő feladat, amikor a résztvevők mezítláb átmennek egy közel 800-900 fokon izzó parázs szőnyegen.

Ez az aktus, talán a legkézzelfoghatóbb bizonyítéka annak a ténynek, hogy az elme felette áll a testnek.

A tűzönjárás szerte a világon egy jól ismert beavatási szertartás és a legkorábbi írásos feljegyzés 4.000 éves, ahol két indiai szerzetes versenyzett egymással, hogy  melyikük tud tovább menni az izzó parázson.

 A Fireology program megközelítése szerint a tűzönjárás nem arról szól, hogy egymás utáni lépéseket teszünk egy forró parázs szőnyegen. Sokkal inkább azt mutatja be és ékes bizonyítékául szolgál annak, ahogy képesek vagyunk legyőzni zsigeri félelmeinket és felül tudunk emelkedni a saját önkorlátozó hiedelmeinken, mint például az, hogy „a tűztől félni kell”.

2_2.jpg

A jelenlegi nyugati társadalmakban - ahová ilyen szempontból Magyarországot is sorolom - az emberek többnyire ahhoz vannak szokva, hogy csak az alacsonyan csüngő gyümölcsökért nyúljanak az életük során és ne feszegessék a saját határaikat.

Maradjanak a komfortzónán belül. Éppen ezért, nagyon ritkán fedezzük fel a bennünk rejlő valódi potenciált!

 

A tűzönjárás bizonyítottan:

  • acélosítja az egyén személyiségét,
  • emeli az élet minőségét,
  • nagymértékben befolyásolja az önértékelését,
  • segít a nehéz élethelyzeteken átjutni
  • és nem utolsó sorban egy nagyon erős közösségformáló hatása is van.

Ezzel párhuzamosan segítséget nyújthat rossz beidegződések, szokások, destruktív hajlamok megváltoztatásához, erősíti a koncentrációs képességünket.

Az összes Fireology programon, minden általam használt gyakorlat egyfajta metafóra, egy üzenet, egy lehetőség, amin keresztül sokkal jobban megismerhetjük saját magunkat.

A tűzönjárás alapvetően a megújulásról a célokról és az energiáról szól.

 3_1.jpg 

Sokan megkérdezték már tőlem, miért járjunk parázson?

Erre én mindig azt válaszolom, hogy miért ne?

Miért ne próbálnánk legyőzni a saját kishitűségünket és félelmeinket az élet különböző vélt vagy valós fenyegetéseivel szemben?

Miért ne adjuk meg magunknak a lehetőséget egy minőségibb életre, azáltal hogy fejlesztjük a személyiségünket?

 Miért ne tágíthatnánk a saját korlátaink határait olyan mértékig, ami egy „normál” ember számára elképzelhetetlen?

Miért ne legyünk részesei egy olyan életeseménynek, ami már jó néhány embernek megváltoztatta az életét pozitív irányba?

 Én magam több mint 20 évvel ezelőtt jártam először parázson és azóta már több mint 100 alkalommal volt részem ebben a magasztos élményben.

Magától értetődő az is, hogy nem mindenki érett még meg fejben arra, hogy ezt a próbatételt testközelből átélje.

Ha pusztán a kíváncsiság, a vakmerőség vagy a másoknak való megfelelés hajt téged egy ilyen kihívó élmény felé, akkor ez most még nem a te Tűzönjárásod.

4_1.jpg

Viszont, ha a fenti sorok valamilyen formában megszólítottak Téged és úgy érzed, hogy szeretnéd saját magad is megtapasztalni ezt a frenetikus élményt, akkor azt javaslom, hogy gyere el és a helyszínen még mindig hozhatsz egy döntést azzal kapcsolatban, hogy velünk tartasz-e.

Ha félelmeid vannak a tűzzel kapcsolatban, szeretnélek megnyugtatni, hogy ez természetes, hiszen egyrészt lehetnek olyan negatív tapasztalataid, ahol valamilyen sérülést szenvedtél a tűz által, másrészről neveltetésünkből adódóan is belénk szuggerálták, hogy a tűztől félni kell…

A jó hírem számodra, hogy ezeken a félelmek úrrá tudsz lenni és itt valóban érvényes az a mondás hogy „csak azt a tüzet lehet eloltani, amire az ember képes ránézni”.

Minél távolabb tartjuk magunktól a félelmeinket, azok annál inkább fognak kontrollálni bennünket.

5_1.jpg

Vedd át te az irányítást és jelentkezz most!

 

A következő Tűzönjárás programom 2018. augusztus 25. 10.00 – 22:30, a Hotel Szépia Bio & Art hotelben, a 2072 Zsámbék Nyárfás u. 2. szám alatt.

 

Jelentkezni a www.fireology.hu/tuzonjaras oldalon tudsz, az info@fireology.hu e-mail címen vagy a 06 30 625 01 25-ös telefonszámon.

 

További információkat a www.fireology.hu/tuzonjaras oldalon találhatsz.

 

Üdvözlettel,

Győrfi Péter

Fireology tréning programalapító

 fb_img_1526675779568.jpg

Facebook: www.facebook.com/fireologytrening

Instagram: www.instagram.com/_fireology_

YouTube: www.youtube.com/channel/UCWNmCH10j5mCxe0VLWsuMAA/videos?view_as=subscriber

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fireology.blog.hu/api/trackback/id/tr3214178347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása